ACEROLA 25% - sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli - 50g

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 590067215195
  • Producent: KENAYAG - SUPLEMENTY, SUPERFOOD
  • Kod producenta: 590067215195
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 24,00 zł / szt.

 

ACEROLA 25% - sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli 50 g

Składniki: 25% ekstrakt z owoców aceroli, maltodekstryna z tapioki (nośnik), kwas askorbinowy, wodorotlenek wapnia, anatto (pomarańczowoczerwony barwnik, otrzymywany naturalnie z nasion drzewa tropikalnego arnoty właściwej)

Acerola – ekstrakt z owoców 25% (Malpighia gabra)

Opakowanie zawiera: 50 g

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Ilość

%RWS*

Wartość energetyczna 1641 kJ/392 kcal

Białko

0,5 g

-

Węglowodany:

94,3 g

-

Cukier

1,9 g

-

Błonnik

11,6 g

-

Tłuszcz

1,4 g

-

Pozostałe

Sód

31,6 mg

-

Witamina C

27 780 mg

34 725%

* referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno-wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C.

Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie - usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.

Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.

Zalecana porcja dzienna: 2-3 łyżeczki dziennie

Sposób użycia: acerolę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym

Certyfikaty: Bez GMO, Food grade, Certyfikat koszerności

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej

Dystrybutor: Kenay Sp. J.

Kraj pochodzenia: Brazylia