EKAVIT z Żeń-Szeń 1 L mieszanka 12 soków EKAMEDICA

  • Dodaj recenzję:
  • EM14
  • Producent: EKAMEDICA
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 54,59 zł / szt.

EkaVit + ŻEŃ-SZEŃ 1000 ml

Składniki: wyciąg z żeń-szenia, Mango, dereń, granat, pigwa, żurawina , malina, czarny bez, winogrono, rokitnik, jeżyna, głóg, aronia

EkaVit + ŻEŃ-SZEŃ to mieszanka dwunastu soków łącząca w sobie ich dobroczynne właściwości.

Sok z Mango - Owoc mango jest bogaty w witaminy A, C, PP, E, z grupy B i minerały: potas, magnez, fosfor, wapń, sód, żelazo, miedź, flawonoidy, błonnik oraz lupeol, będący antyoksydantem. 

Sok z Derenia - Owoce derenia zawierają duże ilości witaminy C (około 200mg/100g masy), P oraz A, makro- i mikroelementy (głównie związki żelaza), flawonoidy, kwasy organiczne, antyoksydanty, biostymulatory, pektyny, garbniki, cukry (około 10–13%) oraz inne cenne substancje mineralne.

Sok z Granatu - Granaty zawierają cukier (8–19% z tego 5–10% glukozy), białko, kwasy organiczne, żelazo, wapń, witaminę C. Granat jest jednym z niewielu owoców zawierających związki typu estrogenowego.

Sok z Żurawiny Wielkoowocowej - Owoce żurawiny to naturalne źródło flawonoidów, antyoksydantów, antocyjanów i pektyny, a także witamin: C, B1, B2, PP, prowitaminy A, błonnika oraz żelaza, potasu, wapnia i magnezu. Sok z żurawiny cechuje się wysoką biodostępnością.

Sok z Malin - Maliny są źródłem ważnych dla organizmu substancji odżywczych. Są wśród nich witaminy: C, E, A, PP, B1, B2, B6, kwas pantotenowy i biotyna oraz makro i mikroelementy: wapń, potas, cynk, miedź, żelazo, magnez i mangan. Owoce mają dużą zawartość błonnika i pektyn, garbników, antocyjanów, puryn, lecytyny i fitosterolu. Maliny są również bogate w kwasy organiczne, m.in.: kwas jabłkowy i cytrynowy.

Sok z Czarnego Bzu - Bez zawiera dużo witaminy A, B1 i B2, ale też flawonoidy, kwasy organiczne, garbniki, pektyny, enzymy i biopierwiastki, np. jod.

Sok z Winogron - Winogrona zawierają: potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, bor i chlor. Winogrona mają
w swoim składzie łatwo przyswajalną glukozę i fruktozę, które stanowią źródło szybko przyswajalnej energii.Winogrona zawierają również witaminy z grupy B oraz witaminę A.

Sok z Rokitnika - Owoce Rokitnika to bogate źródło B-karoten i flawonoidów (kwercetyna i rutyna), które wykazują właściwości antybakteryjne, antywirusowe oraz przeciwzapalne.Owoce rokitnika zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, minerały i pektyny, witaminę C, E, K i z grupy B (B1, B2, B6). Minerały – żelazo, fosfor i mangan. W przemyśle kosmetycznym rokitnik wykorzystywany jest do produkcji preparatów do opalania się jako naturalny bloker promieni UVA i UVB.

Sok z Jeżyn - Owoce jeżyny zawierają wiele cennych witamin i pierwiastków, do których należy m.in.: witaminy B1, B2, B6, B12, C, PP, prowitamina A oraz magnez, żelazo, potas, fosfor i wapń. Ponadto owoce jeżyny zawierają antocyjany, kwas elagowy i kwasy fenolowe. Są prawdziwą skarbnicą witaminy E (zawierają jej najwięcej ze wszystkich owoców)

Sok z Głogu - Głóg zawiera bioflawonoidy, które m.in. wspomagają działanie witaminy C i wykazują działanie wzmacniające układ krwionośny oraz kwasy organiczne, garbniki, gorycze, fitosterole, olejki eteryczne, witaminy z grupy B, prowitaminę A i sole mineralne: żelazo, wapń, magnez, potas, a także mangan, kobalt, glin i krzem. Ponadto surowiec zawiera związki trójterpenowe, garbniki, pochodne puryny i karotenoidy.

Sok z Aronii - Owoce aronii zawdzięczają swoje właściwości bioflawonoidom i rutynie. Owoce aronii zawieraj antocyjany. Są źródłem witamin: A, C, E, P oraz biopierwiastków, błonnika, pektyny, makro i mikroelementów.

Sok z Pigwy - Pigwa jest naturalną skarbnicą witamin, jej owoce mają dużo witaminy C (siedem razy więcej niż cytryna), B, prowitamina A, garbników, pektyn. Słyną z minerałów: magnezu, fosforu, potasu, żelaza, miedzi i jodu.

BEZ DODATKU CUKRU.
BEZ KONSERWANTÓW.