FASOLKA CZARNA BIO 500 g - BIO PLANET

  • szt
  • 10,29 zł / szt
  • 500 g ( 20,58 zł za 1 kg )
  • Niedostępny

SKŁADNIKI

fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS:

Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal

Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g

Błonnik - 24 g

Białko - 23 g

Sól - 0,03 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • Wegetariański:WEGETARIAŃSKI
  • Certyfikat Bio:jest
  • Wegański:WEGAŃSKI
  • BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • Kraj Producenta:Polska
  • Certyfikat Bio:jest
  • Producent - nazwa i adres:BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
  • KRAJ PRODUCENTA:Polska
  • BEZ CUKRU:BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
  • Certyfikat Bio:CERTYFIKAT BIO