MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA 1 kg - SCHAR

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 8008698004845
  • Producent: SCHAR (chleby, makarony)
  • Kod producenta: 8008698004845
  • Dostępność: Wysyłka zwykle w 48h Wysyłka zwykle w 48h
  • szt
  • 21,94 zł / szt

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne (psyllium, bambus), mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8 %, mąka z soczewicy 3,6 %, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; sól .

OPIS
B jak ... bułeczki.
Najbardziej imponująca mieszanka mąk do ciast na zakwasie we wszystkich jego formach! Stworzona specjalnie z myślą o chlebie, a eksperci od pieczenia na całym świecie przyznali jej znak jakości. Podziel się radością!

Przepis na pizzę:
Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury.
Składniki: 300 g mieszanki Mix B; 6 g suszonych drożdży lub 13 g świeżych, 30 g oliwy z oliwek, 255 ml letniej wody, 5 g soli.
Przygotowanie: Wymieszać razem wszystkie składniki i wyrabiać do jednorodnej konsystencji. Jeśli używasz świeżych drożdzy rozpuścić je w wodzie i wlać do mąki.
Umieścić ciasto na blacie roboczym, wyrabiać ręcznie, lekko oprószając mąką. Przykryć bohenek wilgotną szmatką i pozotawić ciasto do wyrośnięcia przez 45 minut.
Rozprowadzić ciasto na naoliwionej blasze do pieczenia, ułożyć pomidory, mozzarellę, itp. według uznaniai piec na dolnej półce piekarnika przez 20-25 min w temperaturze 220°C

Przepis na chleb:
Składniki: (w temp. pokojowej), 500 g mieszanki Mix B, 450 ml letniej wody, 40 g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10 g suszonych drożdży lub 21 g świeżych, 8 g soli.
Przygotowanie: W misce zmieszać sól, olej i wodę, potem dodać mieszankę na chleb i na koniec drożdże. Wymieszać przez 30 sekund mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta na minimalnej prędkości, potem wyrabiać ciasto przez 5 minut na średniej prędkości do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce (24 - 28°C). Kiedy ciasto odpocznie, wyłożyć je na podsypany mąką blat roboczy i uformować kulę. Ułożyć ciasto w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 30 minut.
W międzyczasie nagrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem/220°C z grzaniem góra/dół) i ustawić na dnie piekarnika małą pustą żaroodporną formę. Wyrośnięty chleb posmarować z wierzchu wodą, ponacinać dowolnie (maksymalnie na głębokość 5 mm).
Wlać ok. 100 ml wody do podgrzanej żaroodpornej formy stojącej na dnie piekarnikai jednocześnie wstawić do piekarnika blachę z chlebem. Czas pieczenia wynosi około 50 minut.
Upieczony chleb wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do ostygnięcia.

Korzystając z automatycznego opiekacza do chleba należy zmniejszyć ilości wszystkich składników o 25 %.
W przypadku ręcznego wyrabiania ciasta należy je ugniatać przez ok. 15 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1429 kJ/337 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 4,1 g
Białko: 2,6 g
Sól: 0,73 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

  • Wegetariański:WEGETARIAŃSKI
  • BEZ GLUTENU (deklaracja):BEZ GLUTENU (deklaracja)
  • Wegański:WEGAŃSKI
  • BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:Dr. Schar AG/SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall/Postal (BZ) ITA