ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 100 g - PORTO MUINOS

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 8437001476251
  • Producent: Porto Muinos
  • Kod producenta: 8437001476251
  • Dostępność: Wysyłka zwykle w 48h Wysyłka zwykle w 48h
  • szt
  • 39,87 zł / szt
  • 100 g ( 398,70 zł za 1 kg )

SKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku.
Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu.
Te algi o oliwkowej barwie zawierają najwięcej wapnia spośród wszystkich wodorostów.
Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste.

Suszone w temperaturze poniżej 42°C.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do czternastu razy w stosunku do swojej suchej wagi.
Gotować według uznania ok. 15-20 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 304,9 kcal / 1277,1 kJ;
Tłuszcz: 2,7 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g;
Węglowodany: 38,0 g;
W tym cukry:
Błonnik:
Białko: 16,8 g;
Sól: 3,5 g

INFORMACJA ALERGENNA

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • Wegetariański:WEGETARIAŃSKI
  • Certyfikat Bio:jest
  • Wegański:WEGAŃSKI
  • BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • Kraj Producenta:Hiszpania
  • Certyfikat Bio:jest
  • Producent - nazwa i adres:PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
  • KRAJ PRODUCENTA:Hiszpania
  • BEZ CUKRU:BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
  • Certyfikat Bio:CERTYFIKAT BIO