Herbata Indian Summer "sypana" stożek 100 g - Basilur

  • szt.
  • 26,64 zł / szt.
  • Niedostępny

Susz owocowy o składzie: jabłko, rodzynki, jeżyna, dzika róża, cynamon, skórka pomarańczy, hibiskus, pąk róży, kwiat słonecznika, nuta aloesu, pomarańczy i śmietany.

Zimą rozgrzeje, latem na zimno da Ci chwilę orzeźwienia.

Masa netto: 100g

Wymiary opakowania: 8,5 x 5 x 17 cm

Susz owocowy o składzie: jabłko (19.25%), rodzynki (10%), jeżyny (1%), owoce róży (32%), cynamon (1%), hibiskus (25%), skórka pomarańczy (5%), pąki róży (3%), słonecznik (2%) oraz naturalny aromat aloesu (1%), przyprawy świątecznej (0,5%) i pomarańczy ze śmietanką.

Susze Owocowe:
Są to suszone i kandyzowane owoce, występujące samodzielnie lub w rozmaitych mieszankach. Można je spożywać zarówno na gorąco jak i na zimno. Po zaparzeniu owoce można zjeść. Herbaty owocowe stanowią źródło witamin, w tym głównie witaminy C.

Sposób parzenia:
Susz owocowy zalewamy wodą o temp. 95 st. C i parzymy pod przykryciem od 7 do 10 min. Po tym czasie owoce są już miękkie i można je zjeść.

Sri Lanka – jedyny producent herbaty Ozone Friendly

Pod wpływem ostrzeżeń naukowców w 1987 w Monterealu podpisano międzynarodowe porozumienie dotyczące ochrony warstwy ozonowej, tak zwany protokół monteralski. Zgodnie z protokołem użycie bromku metylu w produkcji herbaty na Sri Lance stopniowo zmniejszano, a następnie całkowicie zlikwidowano.

Dzięki tak szybkiemu i skutecznemu działaniu Sri Lanka została uznana za "lidera w dziedzinie ochrony warstwy ozonowej", otrzymując w 2007 r. Nagrodę Montreal Implementers Award. 

Wszystkie herbaty uprawiane na Sri Lance są w 100% „Ozone friendly”. Warto zaznaczyć, że takim osiągnięciem nie może pochwalić się żaden innych kraj produkujący herbatę.

Herbaty cejlońskie są opatrzone nowym logo "Ozone Friendly Pure Ceylon Tea", potwierdzającym, że została ona wyprodukowana bez użycia jakichkolwiek substancji niszczących warstwę ozonową.

Certyfikacja Ozone Friendly: OZ/A-E/BT/00031