ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ SPROSZKOWANE BIO (SUROWIEC) (25 kg)

  • kg
  • 123,48 zł / kg
  • Niedostępny

SKŁADNIKI

ekologiczne łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* sproszkowane 100%.

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczne łuski babki jajowatej sproszkowane są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W połączeniu z wodą tworzą żel. Mogą stanowić dodatek do zagęszczania zup i sosów jak również do koktajli, owsianek, musli.

 

ZALECANE SPOŻYCIE

Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania sproszkowanych łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna 776 kJ / 193 kcal

Tłuszcz - 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 2,5 g

w tym cukry - 0 g

Błonnik - 88 g

Białko - 1,4 g

Sól - 0,3 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

INFORMACJA
Cyfra na końcu nazwy surowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.

  • Wegetariański:WEGETARIAŃSKI
  • Certyfikat Bio:jest
  • Wegański:WEGAŃSKI
  • BEZ GLUTENU (w składnikach):BEZ GLUTENU (w składnikach)
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
  • BEZ CUKRU:BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (W SKŁADNIKACH):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
  • Certyfikat Bio:CERTYFIKAT BIO