TORTELLINI Z PIECZARKAMI BIO 250 g - D`ANGELO

  • szt.
  • 15,21 zł / szt.

SKŁADNIKI
ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY twardej*, woda; nadzienie: bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże), płatki ziemniaczane*, woda, olej słonecznikowy*, 3,1 % pieczarki suszone*, sól morska, emulgator: lecytyny (z SOI*), 1 % cebula*, czosnek*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Małe pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem pieczarkowym. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia
3. Gotować 12 - 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1247 kJ/295 kcal
Tłuszcz: 4,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 8,6 g
Sól: 0,91 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SELER, mleko.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

  • Wegetariański:WEGETARIAŃSKI
  • Certyfikat Bio:CERTYFIKAT BIO
  • Wegański:WEGAŃSKI
  • BEZ CUKRU (w składnikach):BEZ CUKRU (w składnikach)
  • PRODUCENT - NAZWA I ADRES:D'ANGELO PASTA - Werner-von-Siemens-Str. 39 - DE-66793 Saarwellingen